Η Κίνα εντείνει τους εμβολιασμούς ενόψει της κινεζικής πρωτοχρονιάς

Η Κίνα εντείνει τους εμβολιασμούς ενόψει της κινεζικής πρωτοχρονιάς

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 22,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έχουν χορηγηθεί στην Κίνα, ενώ η χώρα εντείνει την εκστρατεία εμβολιασμών ενόψει του εορτασμού κινεζικής πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με υγειονομικό αξιωματούχο της χώρας. 

«Προχωρά με ομαλό τρόπο», δήλωσε ο υποδιευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Ζενγκ Γισίν, για την εκστρατεία του εμβολιασμού, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σημειώνεται ότι στην Κίνα προτεραιότητα έχουν οι εργαζόμενοι σε σημαντικούς τομείς, όπως της υγείας, των μεταφορών των υπηρεσιών τροφίμων, όπως επίσης οι φοιτητές και οι υπάλληλοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Οι ηλικιωμένοι και άλλοι θα πρέπει να περιμένουν. Ωστόσο, η περιοχή Τσαογιάνγκ, στο Πεκίνο, έχει ήδη ξεκινήσει τους εμβολιασμούς σε πολίτες που δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας.

Επίσης, ορισμένες κοινότητες στην περιοχή Ντονγκτσένγκ ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι ηλικίας από 18 εώς 59 ετών θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να εμβολιαστούν, αν δεν πάσχουν από άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να καταστήσουν ακατάλληλο τον εμβολιασμό τους.

Η Κίνα έχει στόχο να έχει εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή