Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)

Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικόνα ερήμωσης παρουσίαζει το σημείο κατασκευής του τείχους στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών – Μεξικού, αμέσως μετά την εντολή του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, να σταματήσει η ανέγερσή του.

Εκεί όπου, πριν από λίγο καιρό, οι εργάτες εργάζονταν πυρετωδώς για να φέρουν εις πέρας το «επιστέγασμα» της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, ο φωτογραφικός φακός απεικονίζει μονάχα όσους μεταλλικούς φραγμούς πρόφτασαν να υψωθούν και ακηνητοποιημένα μηχανήματα.

Το «Μεγάλο Τείχος» του Τραμπ σταμάτησε τελικά στα 438 μίλια κατασκευής. Από το σύνολο αυτό, τα 365 μίλια αφορούν αντικατάσταση παλαιών τμημάτων και μόνο 73 μίλια κάλυψαν σημεία όπου δεν υπηρχε προηγουμένως τείχος.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου, ο Μπάιντεν υπέγραψε τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που καταργούν, μεταξύ άλλων, σκληρές πολιτικές του προκατόχου του ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης, ενώ έστειλε στο Κογκρέσο σχέδιο νόμου που ανοίγει τον δρόμο ώστε να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα παράτυπα.

Οι πρώτες αυτές κινήσεις του νέου προέδρου επαινέθηκαν αμέσως από εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων στις ΗΠΑ, που έκριναν ότι αναιρούν πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης ασύμβατες με τις «αμερικανικές αξίες» και θα συμβάλλουν να αποκατασταθεί η «αξιοπιστία» της χώρας διεθνώς.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας Μαρσέλο Εμπράρδ χαιρέτισε την απόφαση να σταματήσει η ανέγερση του τείχους. «Το Μεξικό χαιρετίζει το τέλος της κατασκευής του τείχους» και το άνοιγμα «δρόμου προς την απόκτηση διπλής υπηκοότητας», σημείωσε μέσω Twitter.

Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-1
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-2
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-3
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-4
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-5
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-6
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-7
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-8
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-9
Το Τείχος του Τραμπ σταμάτησε στα 438 μίλια (εικόνες)-10

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή