Μαδρίτη: Αναστέλλει τους νέους εμβολιασμούς εξαιτίας ελλείψεων

Μαδρίτη: Αναστέλλει τους νέους εμβολιασμούς εξαιτίας ελλείψεων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναστολή των εμβολιασμών κατά της Covid-19, για δύο εβδομάδες, προχωρούν οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης, εξαιτίας των ελλείψεων στις δόσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγνάθιο Αγουάδο, σταμάτησαν οι νέοι εμβολιασμοί ώστε να χρησιμοποιηθούν οι λίγες δόσεις που υπάρχουν ακόμη για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν λάβει την πρώτη.

«Η περιφέρεια της Μαδρίτης έχει εμβολιάσει ήδη 180.000 ανθρώπους αφότου ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία. Δυστυχώς, όπως υποψιαζόμαστε ο ρυθμός παραλαβών έχει διακοπεί», δήλωσε ο Αγουάδο.

Η Ισπανία έχει χορηγήσει λίγο πάνω από 1,3 εκατ. δόσεις σε ομάδες προτεραιότητας όπως ένοικοι οίκων ευγηρίας και υγειονομικοί πρώτης γραμμής, εκ των οποίων περίπου το 10% έχουν λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης, η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή