Σουηδία: Απαγορεύει την εκτροφή βιζόν το 2021

Σουηδία: Απαγορεύει την εκτροφή βιζόν το 2021

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σουηδία θα απαγορεύσει την εκτροφή βιζόν το 2021 προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η γειτονική Δανία, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο παραγωγούς γούνας για τη βιομηχανία της μόδας, σφαγίασε το σύνολο των εκτρεφόμενων βιζόν στη χώρα, περίπου 17 εκατομμύρια, τον Νοέμβριο μετά τα ξεσπάσματα κορωνοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία και τον εντοπισμό από τις αρχές μεταλλαγμένων στελεχών του ιού μεταξύ των ανθρώπων.

Η Σουηδία κατέγραψε μολύνσεις από κορωνοϊό σε αρκετά εκτροφεία βιζόν, αν και οι αρχές δήλωσαν τον Δεκέμβριο πως τα ζώα δεν βρέθηκε να είναι φορείς του μεταλλαγμένου στελέχους όπως φαίνεται να συνέβη στη Δανία.

«Στη Σουηδία, το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού δεν έχει περάσει, ευτυχώς, στα εκτροφεία βιζόν. Όμως αυτή η βιομηχανία παραμένει ένας περαιτέρω παράγοντας κινδύνου που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη στη μάχη κατά της πανδημίας», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Περ Μπόλουντ σε συνέντευξη Τύπου. 

Η Δανία απαγόρευσε επίσης την εκτροφή βιζόν έως το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή