Ο Μπέρνι Σάντερς… σταυροβελονιά (εικόνες)

Ο Μπέρνι Σάντερς… σταυροβελονιά (εικόνες)

Εμπνευσμένο δημιούργημα με βελόνα και κλωστή συγκεντρώνει 40.000 δολάρια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 40.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς συγκέντρωσε ένα… πλεκτό ομοίωμα του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στις ΗΠΑ, κατόπιν εμπνευσμένης δημιουργίας με βελόνα και κλωστή.

Ο βετεράνος Γερουσιαστής, που διεκδίκησε και το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας την επαύριο της ορκωμοσίας του Προέδρου Μπάιντεν όταν κυκλοφόρησε η εικόνα του να παρακολουθεί την τελετή της 20ής Ιανουαρίου στο ψύχος της Ουάσιγκτον καθισμένος σε μια καρεκλίτσα με την απόσταση από τους υπόλοιπους όπως επιβάλλει η πανδημία.

Ο Μπέρνι Σάντερς… σταυροβελονιά (εικόνες)-1

Την εικόνα εκείνη του συμπαθούς προοδευτικού πολιτικού κατέστησε ακόμη ισχυρότερη η επιλογή του να ντυθεί πολύ ζεστά, ουσιαστικά καλυμμένος με μάλλινα ρούχα και με ένα κραυγαλέο ζευγάρι πλεκτών γαντιών που τράβηξαν το ενδιαφέρον και ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.

Δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν στο Διαδίκτυο καρικατούρες του 79χρονου Γερουσιαστή, σατιρίζοντας την επιλογή του για κοινωνική απόσταση και πολύ ζεστή ένδυση, αλλά αυτά οδήγησαν σε ένα δημιούργημα γεμάτο έμπνευση.

Μια Αμερικανίδα, η Τόμπι Κινγκ έπλεξε μια κούκλα με τη μορφή του κ. Σάντερς, ύψους 22 εκατοστών, που σάρωσε στο eBay συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες δολάρια που θα παραδοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση των ΗΠΑ.

Ο Μπέρνι Σάντερς… σταυροβελονιά (εικόνες)-2

Η πλεκτή κούκλα ξεχωρίζει τόσο για την ομοιότητα με τον Γερουσιαστή όσο και για τη μάσκα και τα γάντια που έχει και μοιάζουν με φωτογραφία του. Ένα πραγματικό έργο τέχνης!

Πηγή: CNN, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή