Στην Επιτροπή για τα «χρυσά διαβατήρια» ο Ν. Αναστασιάδης

Στην Επιτροπή για τα «χρυσά διαβατήρια» ο Ν. Αναστασιάδης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα όσα του καταλογίζονται σε σχέση με το δικηγορικό του γραφείο αλλά και την εμπλοκή συγγενών του στη «βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων» κατέθεσε σήμερα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν θα ασχοληθεί με όσα λέγονται, θα επικεντρωθεί στα προβλήματα του τόπου και δεν θα αποτελέσει την αιτία για διχοστασία».

Η κατάθεση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι. Ο κ. Αναστασιάδης, εξερχόμενος της αίθουσας όπου διεξάγονται οι εργασίες της επιτροπής στο Συνεδριακό Κέντρο, είπε, ερωτηθείς σχετικά, ότι δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις όταν υπάρχουν αιτιολογημένες απαντήσεις.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων δεν θα επιστρέψει και ότι θα δοθούν άλλα κίνητρα για επενδύσεις, αλλά όχι πολιτογραφήσεις.

Ερωτηθείς για το αν το τοπίο ξεκαθαρίζει με την κατάθεσή του, μετά και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή σε εκθέσεις του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως απάντησε με πλήρη ειλικρίνεια και ανέπτυξε τα αληθή και πραγματικά γεγονότα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί την όποια κριτική η ίδια θεωρεί ότι εντάσσεται εντός των πλαισίων των πολιτικών που χαράσσει. Τόνισε πως αυτό που κατά τον ίδιο από σήμερα επανατοποθετείται είναι η μη ενασχόλησή του με όσα και αν λέγονται και η προσήλωσή του στο πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που θα έχουμε μπροστά μας όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, στο πόσο αποτελεσματικότερα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που η πανδημία δημιουργεί, είτε αυτά αφορούν την υγεία των πολιτών, είτε την οικονομική επιβίωση των πολιτών και του κράτους και τις μεταρρυθμίσεις.

«Υπάρχουν σοβαρά θέματα που επιτέλους απαιτείται η συνεργασία όλων. Έτσι, δηλώνω σήμερα ότι δεν θα είμαι η αιτία που θα προκαλεί την οποιαδήποτε διχοστασία, είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλες τις πολιτικές δυνάμεις έντιμα, όσον και αν διαφωνούμε σε ορισμένα θέματα για να δώσουμε ό,τι χρωστούμε σε τούτο το τόπο», ανέφερε.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή