Κόντε: Εύχομαι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση

Κόντε: Εύχομαι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση

«Μίλησα με τον Ντράγκι»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έκανε σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους, στην πλατεία Κολόνα, μπροστά από το ιταλικό κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

«Εύχομαι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση πολιτικών , με ξεκάθαρα “πολιτικές” επιλογές», τόνισε ο Κόντε. Πρόσθεσε ότι «οι αναγκαίες επιλογές στην φάση αυτή δεν μπορούν να ανατεθούν σε τεχνοκράτες».

«Τούτες τις ώρες, κάποιοι με περιγράφουν ως εμπόδιο στην σύσταση της νέας κυβέρνησης. Τους σαμποτέρ, πρέπει να τους αναζητήσετε αλλού», είπε, μιλώντας μπροστά από την είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου.

Χαρακτήρισε «μακρά και εγκάρδια» την συνομιλία του με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και, απευθυνόμενος στα Πέντε Αστέρια, τόνισε χαρακτηριστικά: «πρέπει να ξέρετε ότι είμαι και θα είμαι εδώ». 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, με την παρέμβασή του αυτή, ο Κόντε από την μία στήριξε το αίτημα των Πέντε Αστέρων για υπουργοποίηση πολιτικών προσώπων και, από την άλλη, δεν απέκλεισε την συμμετοχή του στην νέα κυβερνητική ομάδα. 

Μέρος των ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνει αναφορά σε ενδεχόμενη μετακίνησή του από την πρωθυπουργία στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Θα πρέπει να εξακριβωθεί τώρα, αν ο τεχνοκράτης Μάριο Ντράγκι θα θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με υπουργούς που να προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από τον χώρο της πολιτικής, ή αν θα επιμείνει στο σχέδιο που του αποδίδεται για «μεικτό σχήμα» πολιτικών και τεχνοκρατών. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή