ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ

Ό,τι… μπορεί κάνει η Βρετανία για να απομακρυνθεί από την Ευρώπη (βίντεο)

Βράχοι βάρους πολλών τόνων κατέρρευσσαν στο Ντόβερ της νοτιοανατολικής Αγγλίας

Ό,τι… μπορεί κάνει η Βρετανία για να απομακρυνθεί από την Ευρώπη (βίντεο)

Μερικά εκατοστά ακόμη απομακρύνθηκε η Μεγάλη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω… κατολίσθησης που σημειώθηκε στην ακτή του Ντόβερ, απέναντι από τη Γαλλία.

Οι εικόνες που τυχαία απαθανάτισε ψαράς από τη βάρκα του με το κινητό του τηλέφωνο καταγράφουν τη στιγμή που καταρρέει ένα κομμάτι από τους περίφημους λευκούς γκρεμούς του Ντόβερ, που έχουν γίνει και τραγούδι νοσταλγίας των Βρετανών στρατιωτών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κατάπτωση των λευκών βράχων βάρους αρκετών τόνων σημειώθηκε την Τετάρτη, προκαλώντας πάταγο, αλλά και έντονο παφλασμό στα νερά της Μάγχης. Ο ψαράς ανέφερε ότι πριν την κατολίσθηση άκουσε έναν ισχυρό θόρυβο από το σπάσιμο της πέτρας.

Το λευκό χρώμα των γκρεμών στο Ντόβερ οφείλεται στην κιμωλία, με ραβδώσεις από μαύρο πυρόλιθο. Όπως όμως γνωρίζει και κάθε μαθητής, η κιμωλία έχει την ιδιότητα να… σπάει σχετικά εύκολα. Με τόση πίεση τα τελευταία χρόνια στις ευρω-βρετανικές σχέσεις, δεν είναι παράξενο που υποχώρησε και η… κιμωλία στο Ντόβερ, μεγαλώνοντας έτσι κατά τι περαιτέρω την απόσταση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ABC News, The Daily Mail