Νιγηρία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πειρατείας

Νιγηρία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πειρατείας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ναυτικό της Νιγηρίας σκοπεύει να ενισχύσει τα μέτρα, προκειμένου να τιμωρήσει πρόσωπα που συνεργάστηκαν με απαγωγείς και εγκληματίες, δήλωσε ο νέος αρχηγός του Σώματος, υποναύαρχος A.Z. Γκάμπο.

Σημειώνεται πως οι απαγωγές στον Κόλπο της Γουινέας, που καλύπτει 2,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνορεύει με περίπου 20 χώρες, σημείωσαν ρεκόρ πέρυσι, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας.

Οι καλά οπλισμένοι, βίαιοι πειρατές λειτουργούν εκεί έξω και ειδικοί λένε ότι οι ολοένα και πιο τολμηρές τακτικές τους δείχνουν ότι απαιτoύνται καλύτερες μέθοδοι επιβολής του νόμου.

Ο υποναύαρχος, ο οποίος διορίστηκε ως επικεφαλής του ναυτικού της Νιγηρίας τον περασμένο μήνα, είπε ότι θα υιοθετήσει μια προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» και θα χρησιμοποιήσει το «βαρύ χέρι» του νόμου εναντίον εκείνων που εμπλέκονται στην εγκληματικότητα.

Πιο πρόσφατα, οι πειρατές παραβίασαν τη γέφυρα ενός τουρκικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σκοτώνοντας ένα μέλος του πληρώματος και απήγαγαν 15 άλλα.

Ενώ ξένα ναυτικά, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, περιπολούν τα διεθνή ύδατα, σύμφωνα με τη νιγηριανή νομοθεσία μόνο το προσωπικό της χώρας μπορεί να μεταφέρει όπλα σε πλοία στα παράκτια ύδατά της περιοχής.

Ένα δικαστήριο της Νιγηρίας έκανε πέρυσι τις πρώτες καταδίκες βάσει ενός νέου νόμου κατά της πειρατείας, αλλά οι απαγωγές αυξήθηκαν.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή