Ενημέρωση από τον ΠΟΥ μετά την επίσκεψη στη Γουχάν

Ενημέρωση από τον ΠΟΥ μετά την επίσκεψη στη Γουχάν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναζητούν στοιχεία σχετικά με την προέλευση της COVID-19, θα προβούν σε ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχεδόν ένα μήνα μετά από συναντήσεις και επισκέψεις που πραγματοποίησαν στην κινεζική πόλη Γουχάν, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός.

Η ενημέρωση προγραμματίστηκε για το πρωί της Τρίτης, ενώ ο ΠΟΥ δήλωσε ότι θα παρευρεθούν και ειδικοί από την πλευρά της Κίνας, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην έρευνα. 

Η ομάδα έφτασε στη Γουχάν στις 14 Ιανουαρίου και αφού πέρασε δύο εβδομάδες σε καραντίνα, επισκέφθηκε κάποια σημεία – κλειδί όπως την αγορά θαλασσινών της Χουανάν, την τοποθεσία όπου καταγράφηκαν οι πρώτες μολύνσεις, καθώς και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το οποίο έχει λάβει μέρος σε έρευνες για τον κορωνοϊό. 

Τα μέλη της ομάδας έχουν προσπαθήσει να μετριάσουν τις προσδοκίες σχετικά με την αποστολή, με τον ζωολόγο Πίτερ Ντάσακ να αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι ένας από τους στόχους τους ήταν να ανακαλύψουν ποια θα είναι τα επόμενά τους βήματα και να «καλύψουν τα κενά».

Ένα άλλο μέλος της ομάδας, ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, Ντόμινικ Ντουάιερ είπε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί χρόνια προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid. 

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια από την πλευρά της Κίνας σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση στοιχείων και δειγμάτων καθώς και την πρόσβαση ασθενών, γιατρών και ερευνητών σε αυτά.

Το Πεκίνο από την πλευρά του κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι πολιτικοποιεί μια επιστημονική αποστολή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή