Βρετανοί αναβάλλουν ή ματαιώνουν κρατήσεις διακοπών λόγω κυβερνητικής βαβέλ

Βρετανοί αναβάλλουν ή ματαιώνουν κρατήσεις διακοπών λόγω κυβερνητικής βαβέλ

Θα καταστήσετε τις διακοπές κακή λέξη, προειδοποιούν βουλευτές τους υπουργούς

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγχυση προκαλούν στους Βρετανούς που κάνουν σχέδια για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλες θερμότερες χώρες οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, για τις προοπτικές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο κ. Τζόνσον κάλεσε τους συμπατριώτες του να αποφεύγουν να κλείνουν διακοπές από τώρα για το καλοκαίρι, όπως κάνουν κατά κανόνα κάθε χειμώνα οι Βρετανοί σε μια συνήθεια που τονώνει τόσο το ηθικό τους όσο και την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς ότι οι Βρετανοί δε θα πρέπει να σχεδιάζουν ταξίδια ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό, προκαλώντας πανικό στα ταξιδιωτικά γραφεία ανά τη Βρετανία, με σειρά ακυρώσεων ή αναβολών κρατήσεων από το 2021 για το 2022, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε από την πλευρά του ότι οι υπουργοί οφείλουν να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μπορεί ο κόσμος να πάει διακοπές αυτό το καλοκαίρι, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Προκάλεσε μάλιστα την οργή και στελεχών του κόμματός του, των κυβερνώντων Συντηρητικών, όταν δήλωσε πως παρά την πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού, η κατάσταση παραμένει ασταθής με την εξάπλωση όλο και νεότερων μεταλλάξεων.

«Θα καταστήσετε κακή λέξη τις διακοπές» προειδοποιούν στελέχη των Συντηρητικών τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Ειρωνικά επισημαίνεται μάλιστα ότι ο κ. Χάνκοκ έχει ήδη κλείσει τις διακοπές του στην Κορνουάλη για φέτος.

Ο Σον Τίπτον, εκπρόσωπος της βρετανικής ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων ΑΒΤΑ, δήλωσε την Πέμπτη στο Euronews ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα των υπουργών, αλλά και ότι πολλά άτομα ηλικίας άνω των 50 στρέφονται προς τις διακοπές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν ελπίζουν ότι θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Πηγή: The Daily Mail, Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή