Γερμανία: Oι γιατροί των ΜΕΘ χαιρετίζουν την παράταση του lockdown
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γερμανία: Oι γιατροί των ΜΕΘ χαιρετίζουν την παράταση του lockdown

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας χαιρέτισαν την παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου, αλλά επικρίνουν την διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος του ανοίγματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών από τα ομόσπονδα κράτη. 

«Η συνέχιση του lockdown είναι σωστή και λογική κατά την άποψή μου ως ιατρού εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εντατικολόγων (Divi) Ούβε Γιάνσενς στην εφημερίδα «Rheinische Post». 

«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι η δείκτης-στόχος του κινδύνου νόσησης έχει αλλάξει και η συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων είναι τώρα 35 ανά 100.000 κατοίκους το επταήμερο. Αυτό δείχνει ότι οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούγονται και κατανοούνται», πρόσθεσε ο επικεφαλής ιατρός της Κλινικής Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Άγιος Αντώνιος της πόλης Εσβάιλερ. 

«Ωστόσο, θα προτιμούσα μια ομοιόμορφη προσέγγιση στις αποφάσεις των κρατιδίων για το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών και είμαι απογοητευμένος που θα υπάρξουν και πάλι 16 διαφορετικοί τρόποι (όσοι δηλαδή και τα ομόσπονδα κράτη)», τόνισε. 

Τέλος, ο Γιάνσενς χαρακτήρισε «τολμηρό να γίνεται λόγος για ανοίγματα σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε πραγματικά τον κίνδυνο που προέρχεται από την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και την εξέλιξη των μεταλλάξεων».

Πηγή:Rheinische Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή