Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις το εμβόλιο της Pfizer

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις το εμβόλιο της Pfizer

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNΤech είναι αποτελεσματικό έναντι των γνωστών μεταλλάξεων του κορωνοϊού, διαπιστώνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε ασφαλείς τουλάχιστον τους επόμενους μήνες.

Το εξαιρετικά ενθαρρυντικό συμπέρασμα της πρώτης έρευνας για την ανοσοποιητική αντίδραση του οργανισμού στις μεταλλάξεις θα καθησυχάσει την επιστημονική κοινότητα.

Οπως διαπιστώθηκε, παρότι η ανοσοποιητική αντίδραση είναι υποδεέστερη στις νέες μεταλλάξεις, πιθανώς να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό έναντι της λοίμωξης μέχρι να χορηγηθεί η β΄ δόση.

Ακόμα, μετά την α΄ δόση του εμβολίου η παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων επαρκεί για την εξουδετέρωση και των μεταλλαγμένων στελεχών.

Ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ουίλιαμ Τζέιμς, επισημαίνει ότι μπορεί η α΄ δόση του εμβολίου να μην προστατεύει ολοκληρωτικά από τη λοίμωξη, αλλά «προετοιμάζει» το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αντιδράσει ισχυρά στη β΄ δόση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή