Χ. Γώγος: Έως 15% μεγαλύτερη προστασία με διπλή μάσκα
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χ. Γώγος: Έως 15% μεγαλύτερη προστασία με διπλή μάσκα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρχεται αναβάθμιση των οδηγιών για την χρήση μάσκας λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση των μασκών που ήδη χρησιμοποιούνται, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην εισέρχεται αέρα από το πλάι.

Σε ό,τι αφορά τη διπλή μάσκα τόνισε ότι συζητείται η χρήση της σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους όπου η πιθανότητα μετάδοσης είναι αυξημένη.

Η διπλή μάσκα χρησιμοποιείται ως εξής: από μέσα η χειρουργική, η γνωστή πράσινη – μπλε και απ’ έξω μια υφασμάτινη.

«Αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10 περίπου 15% προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους», σημείωσε ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα εάν θα γίνει η υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ο κ. Γώγος απάντησε ότι πρώτα θα γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό. Σχετικές συζητήσεις γίνονται όπως είπε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και ακόμη δεν έχουν αλλάξει ούτε σε εαυτό το επίπεδο οι οδηγίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή