ΕΙΚΟΝΕΣ

Στα λευκά η Μόσχα: Προβλήματα στην κυκλοφορία και ακυρώσεις πτήσεων

Στα λευκά η Μόσχα: Προβλήματα στην κυκλοφορία και ακυρώσεις πτήσεων

Η συνεχιζόμενη χιονόπτωση στη Μόσχα έσπασε κάθε ρεκόρ 24ώρου, καθώς στη ρωσική πρωτεύουσα οι ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις έφτασαν τα 15 χιλιοστά στις 6 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τον Μιχαήλ Λέους, ειδικό στο μετεωρολογικό κέντρο Fobos της Ρωσίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ, των 7,4 χιλιοστών, είχε καταγραφεί το 1973 και είχε ήδη σπάσει από την Παρασκευή καθώς η Μόσχα σαρώνεται από έναν «Αρμαγεδδώνα» χιονιού.

sta-leyka-i-moscha-provlimata-stin-kykloforia-kai-akyroseis-ptiseon0

Στην πόλη, το ύψος του χιονιού έχει ήδη φτάσει τα 40 εκατοστά, όμως είναι απίθανο να σπάσει σήμερα το ρεκόρ 24ώρου του 1956, που ήταν στα 60 εκατοστά.

sta-leyka-i-moscha-provlimata-stin-kykloforia-kai-akyroseis-ptiseon1

Οι τοπικές αρχές έχουν κινητοποιήσει 20.000 εργαζόμενους και πάνω από 6.000 μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της βαριάς χιονόπτωσης.

Από τις 8 το πρωί παρατηρούνται τεράστια μποτιλιαρίσματα στη Μόσχα, μολονότι συνήθως η κυκλοφορία στην πόλη αυτήν την ώρα είναι περιορισμένη. Γύρω στις 11.00 η ειδική υπηρεσία παρακολούθησης της κυκλοφορίας Yandex «βαθμολογούσε» το μποτιλιάρισμα με 9/10.

sta-leyka-i-moscha-provlimata-stin-kykloforia-kai-akyroseis-ptiseon2

Το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας πλήττεται από τον κυκλώνα Φόλκερ, ο οποίος συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βαριά χιονόπτωση. Λόγω των καιρικών συνθηκών, περισσότερες από 50 πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν από τα τρία αεροδρόμια της Μόσχας.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Κυριακή.

Με πληροφορίες από Sputnik, TASS, ΑΠΕ – ΜΠΕ