Η Βρετανία ξεπέρασε τους 15 εκατ. εμβολιασμούς

Η Βρετανία ξεπέρασε τους 15 εκατ. εμβολιασμούς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συμβολικό ορόσημο των 15 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά της Covid-19 ξεπέρασε η Βρετανία την Κυριακή, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «σημαντικό ορόσημο» το γεγονός ότι έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

«Κανείς δεν επαναπαύεται… Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και αναμφίβολα θα υπάρξουν εμπόδια, όμως μετά από όλα αυτά που επιτύχαμε ξέρω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση» τόνισε.

Economist: Το εμβόλιο δουλεύει και ο ιός θα γίνει ενδημικός

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού άρχισαν να χορηγούνται γρηγορότερα και δουλεύουν καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο η COVID-19 θα κυκλοφορεί για χρόνια και φαίνεται πιθανό να γίνει ενδημική, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist.

Στη δημοσίευμα τονίζεται πως ακόμη και τα θαύματα έχουν όρια καθώς, ναι μεν χωρίς το εμβόλιο η πανδημία απειλούσε να αφαιρέσει περισσότερες από 150 εκατ. ζωές, ωστόσο έχει καταστεί σαφές ότι το να περιμένει κανείς πως τα εμβόλια θα εξουδετερώσουν πλήρως την COVID-19 είναι λάθος.

«Όταν ο κορωνοϊός χτύπησε για πρώτη φορά, οι κυβερνήσεις έμειναν έκπληκτες. Τώρα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται, δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίζεται θαύμα ο εμβολιασμός, καθώς λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μετά την πρώτη αναγνώριση του ιού, οι γιατροί έχουν ήδη χορηγήσει 148 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Με πληροφορίες από Reuters, Economist

Διαβάστε ακόμη:

Economist: Το εμβόλιο δουλεύει και ο ιός θα γίνει ενδημικός

Handelsblatt: Η Ευρώπη χρειάζεται διαβατήριο εμβολιασμού τώρα

Ε.Ε.: Προτεραιότητα σε εμβόλια προσαρμοσμένα στις μεταλλάξεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή