Συμφωνούν και οι Ρεπουμπλικανοί για έρευνα της εισβολής στο Καπιτώλιο

Συμφωνούν και οι Ρεπουμπλικανοί για έρευνα της εισβολής στο Καπιτώλιο

Στόχος η αποτροπή άλλου τέτοιου περιστατικού στο μέλλον

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές να ψήφισαν κατά της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, όμως τάσσονται υπέρ της διακομματικής πρότασης σύστασης επιτροπής έρευνας για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, στο πρότυπο της διερεύνησης της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Βουλευτές και από το Ρεπουμπλικανικό και από το Δημοκρατικό Κόμμα πρότειναν τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια της επίθεσης στο αμερικανικό κοινοβούλιο δύο εβδομάδες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοιο περιστατικό.

Η επιτροπή προτείνεται να ακολουθήσει το μοντέλο εκείνης που είχε συσταθεί για την επίθεση της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 κατά του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, που διερεύνησε τι οδήγησε στις τρομοκρατικές επιθέσεις και κατέθεσε προτάσεις για το πώς θα προληφθούν τυχόν νέες απόπειρες.

«Χρειαζόμαστε μια επιτροπή τύπου 11ης Σεπτεμβρίου για να εντοπίσει τι συνέβη και να βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί ποτέ, και θέλω να είμαι σίγουρη ότι το Καπιτώλιο θα τύχει καλύτερης υπεράσπισης την επόμενη φορά», δήλωσε η Ρεπουμπλικανή Γερουσιαστής Λίντζι Γκρέιαμ, που το Σάββατο είχε ψηφίσει κατά της καταδίκης Τραμπ για υποκίνηση εξέγερσης.

Η κα Γκρέιαμ, που κινείται στο περιβάλλον Τραμπ, παραδέχθηκε μάλιστα μιλώντας στο Fox News πως ο τέως πρόεδρος «μετά τις εκλογές είχε υπερβολική συμπεριφορά».

Πηγή: The Guardian, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή