ΤΟΥΡΚΙΑ

Κλήτευση του αμερικανού πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ και έντονο διάβημα από Αγκυρα

Κλήτευση του αμερικανού πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ και έντονο διάβημα από Αγκυρα

Την έντονη διαμαρτυρία της στον αμερικανό πρέσβη στην Αγκυρα μετέφεραν οι τουρκικές αρχές, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον θάνατο 13 αιχμαλώτων Τούρκων στρατιωτικών με δράστες, σύμφωνα με την Αγκυρα, Κούρδους αντάρτες, στο βόρειο Ιράκ, ενώ σε υψηλούς τόνους ήταν, νωρίτερα, και η αντίδραση του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, ανάμεσά τους στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, Τούρκοι στρατιώτες ανακάλυψαν 13 πτώματα σε σπηλιά στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα πραγματοποιεί από την Τετάρτη στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα και δυτικούς συμμάχους της τρομοκρατική οργάνωση.

Το PKK παραδέχθηκε τον θάνατο ομάδας αιχμαλώτων, αλλά απέρριψε την εκδοχή της Άγκυρας και υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών.