Δεύτερο παιδί ενόψει για Χάρι και Μέγκαν

Δεύτερο παιδί ενόψει για Χάρι και Μέγκαν

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ανακοίνωσαν τον επικείμενο ερχομό του δεύτερου παιδιού τους, ανήμερα τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, οι δούκες του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Πριν από λίγους μήνες, σε άρθρο της στους New York Times, η Μαρκλ εξιστορούσε την απώλεια του μωρού που κυοφορούσε τον Ιούλιο και τη θλίψη που είχε νιώσει. 

Το νέο μωρό, το φύλο του οποίου, όπως και η πιθανή ημερομηνία γέννησης, δεν έχουν γίνει γνωστά, θα είναι όγδοο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Ταυτόχρονα, θα είναι και το υψηλότερο στη σειρά διαδοχής μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα γεννηθεί εκτός Βρετανίας. Αν έρθει στο κόσμο στις ΗΠΑ, αυτομάτως μπορεί να αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα.

Οπως και ο πρωτότοκος γιος του ζευγαριού, Αρτσι, το δεύτερο μωρό δεν θα έχει τον τίτλο της βασιλικής υψηλότητας ούτε θα είναι πρίγκιπας ή  πριγκίπισσα, καθώς αυτό ορίζουν οι κανόνες που θέσπισε ο Γεώργιος Ε΄. Μπορεί, όμως, να λάβει άλλους, ήσσονος σημασίας τίτλους ευγενείας, για παράδειγμα του λόρδου ή της λαίδης. 

Τη φωτογραφία του Χάρι και της εγκύου Μέγκαν τράβηξε εξ αποστάσεως, με μια ταμπλέτα iΡad, ο φωτογράφος και στενός φίλος του ζευγαριού Μίσαν Χάριμαν, ο πρώτος Βρετανός μαύρος φωτογράφος στα 105 χρόνια ιστορίας της βρετανικής Vogue που είδε φωτογραφία του στο εξώφυλλό της. Μάλιστα, ο Χάριμαν δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του όταν ο Χάρι και η Μέγκαν του ζήτησαν να τους βοηθήσει στην ανακοίνωση του ευτυχούς γεγονότος. Η επιλογή της ανακοίνωσης της εγκυμοσύνης της Μέγκαν ανήμερα τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν έγινε τυχαία. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε επίσης ανακοινώσει ότι ήταν έγκυος στον δευτερότοκο γιο της, πρίγκιπα Χάρι, στις 13 Φεβρουαρίου του 1984 και οι εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει την είδηση ανήμερα τη γιορτή των ερωτευμένων.

Λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση της επικείμενης γέννησης, το αυστραλιανό περιοδικό ταμπλόιντ «New Idea» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο όπου ανήγγελλε το επικείμενο διαζύγιο του Χάρι και της Μέγκαν. Παρά τον εντυπωσιακό τίτλο, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει απλώς ότι οι κινήσεις και οι ενέργειες των δουκών του Σάσεξ έχουν φέρει τη βασίλισσα Ελισάβετ σε απόγνωση, τη στιγμή που πολύς κόσμος απαιτεί να αποστερηθούν τους τίτλους ευγενείας τούς οποίους κατέχουν. Αντί, όμως, αυτής της εξέλιξης, εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Μέγκαν, ανέφερε ότι η βασίλισσα, ο δούκας του Εδιμβούργου και ο πρίγκιπας της Ουαλλίας είναι «ενθουσιασμένοι με την είδηση και εύχονται στο ζευγάρι τα καλύτερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή