Βορειοκορεατική προσπάθεια υποκλοπής έρευνας για τα εμβόλια

Βορειοκορεατική προσπάθεια υποκλοπής έρευνας για τα εμβόλια

Η Πιόνγκγιανγκ φέρεται να προσπάθησε να μάθει λεπτομέρειες για τα σκευάσματα της Pfizer

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Βόρεια Κορέα έκανε προσπάθειες να υποκλέψει την τεχνολογία των εμβολίων της Pfizer, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τόσο η Σεούλ όσο και η Δύση κατηγορούν συχνά τη Βόρεια Κορέα για κυβερνοεπιθέσεις, πράγμα για το οποίο έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί και οι Ρώσοι.

Την Τρίτη όμως η καταγγελία είναι πολύ συγκεκριμένη, προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας και κοινοποιήθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή στη Σεούλ, σε κλειστή συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με αυτήν, η Πιόνγκγιανγκ, δηλαδή το ίδιο το βορειοκορεατικό καθεστώς και όχι κάποιοι σκόρπιοι χάκερς, επιχείρησε πάνω από μία φορά να υποκλέψει τα στοιχεία της φαρμακευτικής έρευνας της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει μάλιστα το Yonhap, στόχος των βορειοκορεατών κυβερνοπειρατών δεν ήταν μόνο η έρευνα για τα εμβόλια αλλά και για τις δυνατότητες θεραπείας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται αφενός ότι η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι δεν έχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, αφετέρου ότι έχει παραγγείλει πάνω από 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσω του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού Covax.

Πηγή: Yonhap, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT