ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επαναφέρει την προοπτική πιστοποιητικών εμβολίου το Λονδίνο

Ανταποκρίνεται στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για διευκόλυνση των τουριστών

Επαναφέρει την προοπτική πιστοποιητικών εμβολίου το Λονδίνο

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τους πολίτες της αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού Νάντιμ Ζαχάουι.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει επισήμως τη χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα διευκολύνει την είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα.

«Διεθνώς, αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Ζαχάουι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας. Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα ράπιντ τεστ νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζαχάουι συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στα 32 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας ως το τέλος Απριλίου.

«Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο – να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ