Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon έλαβαν λάθος αποτελέσματα από τεστ Covid

Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon έλαβαν λάθος αποτελέσματα από τεστ Covid

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν λανθασμένα αποτελέσματα από τεστ Covid εξαιτίας σφάλματος, κάτι που σημαίνει ότι τους δόθηκαν ανακριβείς πληροφορίες σε σχέση με το τεστ και την ιχνηλάτηση επαφών τους.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Guardian, 3.853 μέλη του προσωπικού της εταιρείας έλαβαν εσφαλμένα αποτελέσματα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν διαγνωστεί αρνητικοί, αλλά ειδοποιήθηκαν πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τους ζητήθηκε να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ανέφερε ότι το ζήτημα επιλύθηκε μέσα σε μια μέρα αλλά οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας που εντοπίζει όσους είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με τις συνέπειες του λάθους.

Ένας εργαζόμενος του προγράμματος «Εντοπισμού και Ιχνηλάτησης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) δήλωσε: «Τα τεστ από όσο ξέρω ήταν σωστά, αλλά οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα ήταν λανθασμένες».

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει δεχθεί επικρίσεις από την αρχή της λειτουργίας του. Πρόκειται για πρόγραμμα της κυβέρνησης ύψους δύο δισ. λιρών, το οποίο τέθηκε υπό αυξανόμενη πίεση κατά την κορύφωση της πανδημίας καθώς έπρεπε να έρχεται σε επικοινωνία με περίπου τον τριπλάσιο αριθμό προσβληθέντων από Covid.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή