Εμβόλια για 1.000 Παλαιστινίους στέλνει το Ισραήλ στη Γάζα

Εμβόλια για 1.000 Παλαιστινίους στέλνει το Ισραήλ στη Γάζα

Η αποστολή έρχεται κατόπιν μακράς πίεσης από τον ΟΗΕ και πολυήμερη καθυστέρηση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γάζα θα παραλάβει μέσα στην Τετάρτη το πρώτο της φορτίο εμβολίων κατά της Covid-19 μετά την έγκριση από το Ισραήλ της μεταφοράς μέσω του εδάφους του, δήλωσαν το πρωί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Γάζα, με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει περισσότερες από 53.000 μολύνσεις από κορωνοϊό και 538 θανάτους. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το φορτίο θα περιλαμβάνει αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 1.000 ανθρώπων.

Η μεταφορά, μέσω του Ισραήλ, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς έχει προκαλέσει επικρίσεις από ακροδεξιούς Ισραηλινούς πολιτικούς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ, δήλωσαν πως μια μεταφορά που είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ακυρώθηκε.

Η COGAT, η ισραηλινή υπηρεσία στρατιωτικού συνδέσμου με τους Παλαιστίνιους, και αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας δήλωσαν πως το εμβόλιο είναι καθ΄οδόν προς τα σύνορα με τη Γάζα και θα εισέλθει στην περιοχή αργότερα την Τετάρτη.

Το Ισραήλ δέχθηκε να στείλει δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους Παλαιστινίους, αρχικά στη Δυτική Όχθη και τώρα και στη Γάζα, κατόπιν πολυήμερων πιέσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή