Αισιοδοξία στο Λονδίνο για διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό

Αισιοδοξία στο Λονδίνο για διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό

Με το βλέμμα στην Ελλάδα το βρετανικό κοινό, αλλά και υπουργοί και Τύπος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλο και πιο αισιόδοξοι φέρονται υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα μπορέσουν οι Βρετανοί να φύγουν φέτος το καλοκαίρι για διακοπές στο εξωτερικό, τονώνοντας το ηθικό και της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας μετά μια χρονιά δραματικής συρρίκνωσης.

Δημοσίευμα της καλά πληροφορημένης Daily Mail αναφέρει ότι οι υπουργοί είναι «αυξανόμενα θετικοί» στην πιθανότητα ταξιδίων των Βρετανών υπηκόων στο εξωτερικών φέτος καθώς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που προτίθεται να εκδώσει η βρετανική κυβέρνηση καθιστούν «εύκολα» τα διεθνή ταξίδια, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Έτσι πηγές από το υπουργικό συμβούλιο αναφέρουν ότι τους προσεχείς μήνες θα επιτραπούν τα ταξίδια στο εξωτερικό και για λόγους αναψυχής.

Ωστόσο ο δρόμος για το άνοιγμα των συνόρων θα καταστεί σαφέστερος την προσεχή Δευτέρα, ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοινώσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης.

Με ελάχιστους τουρίστες από τη Βρετανία το 2020, οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα προσδοκούν σε σημαντική ανάκαμψη τη φετινή σεζόν με βάση την ταχεία διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την πρόθεση του Λονδίνου για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού ώστε να διευκολύνουν τη ροή προς χώρες που θα το δέχονται όπως η Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βρετανική εφημρίδα συνοδεύει το δημοσίευμα με καλοκαιρινή φωτογραφία από παραλία στην Κω, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτόν την όρεξη των στερημένων από πέρυσι Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα.

Παράλληλα αναπαράγει δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Χάρη Θεοχάρη σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα αναμένει ένα «ημικανονικό καλοκαίρι».

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή