Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Βελιγράδι.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του μετά την ενθρόνιση ο Πατριάρχης Πορφύριος επεσήμανε ότι ως προκαθήμενος της σερβικής Εκκλησία δεν θα καθοδηγείται από μικροπολιτικά συμφέροντα και μεροληψία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κόσοβο τονίζοντας ότι αποτελεί «τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τους Σέρβους με το ιστορικό πνευματικό τους λίκνο, με την ουσία της ταυτότητα τους».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, χαρακτηριστικό της σημερινής τελετής ενθρόνισης του νέου Πατριάρχη είναι το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ήταν κατάμεστος από πιστούς ενώ λίγοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκες. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος Πατριάρχης Ειρηναίος όπως και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος απεβίωσαν από επιπλοκές του ιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή