Σε εργοστάσιο της Pfizer ο Μπάιντεν – Για διπλασιασμό δόσεων κάνει λόγο ο Αλ. Μπουρλά

Σε εργοστάσιο της Pfizer ο Μπάιντεν – Για διπλασιασμό δόσεων κάνει λόγο ο Αλ. Μπουρλά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid κοντά στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν.

Ο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, και τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για τη διαχείριση της πανδημίας, Τζεφ Ζίεντς, περιηγήθηκε σε μια αποθήκη, η οποία περιέχει 350 καταψύκτες, στους οποίους φυλάσσονται 360.000 δόσεις του εμβολίου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, έκανε γνωστό η εκπρόσωπος της Pfizer, Έιμι Ρόουζ.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως η εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να διπλασιάσει τον εβδομαδιαίο αριθμό δόσεων του εμβολίου στις ΗΠΑ κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ομιλία του μετά την περιήγηση του Αμερικανού προέδρου στους χώρους του εργοστασίου, ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι η εταιρεία διαθέτει κατά μέσο όρο πέντε εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα και αναμένει να είναι σε θέση να διαθέσει «παραπάνω από τον διπλάσιο αριθμό» τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Pfizer προμήθευσε ήδη την αμερικανική κυβέρνηση με 40 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, USA Today

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή