ΗΠΑ

Επιστροφή Τραμπ στην πολιτική κονίστρα τον Απρίλιο ενόψει 2024

Θα δώσει το παρών σε συνάντηση των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων με χορηγούς

Επιστροφή Τραμπ στην πολιτική κονίστρα τον Απρίλιο ενόψει 2024

Την πρώτη του ανάμιξη με την πολιτική σκηνή μετά την παράδοση του Λευκού Οίκου στον Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει σε έξι εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το περιοδικό Politico, στην κλειστή συνδιάσκεψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με χορηγούς.

Η επανεμφάνιση του κ. Τραμπ προβλέπεται να λάβει χώρα στη συνδιάσκεψη του Απριλίου, 9 με 11 του μηνός στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Αν και οι Ρεπουμπλικανοί αρνούνται να αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία της συνδιάσκεψης της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος της αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθεί στο γειτονικό κτήμα Μαρ-α-Λάγκο όπου διαμένει τώρα ο τέως πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ έχει δείξει ότι σκοπεύει να επανέλθει στο προσκήνιο, με κάποιο τρόπο όπως έχει πει, και προφανώς επιθυμεί να διατηρήσει ηγετικό ρόλο σε ένα κόμμα που ακόμη παραμένει σε μεγάλο βαθμό πιστό σε αυτόν όπως έδειξε η διάσωσή του από καταδίκη κατά την πρόσφατη διαδικασία στη Γερουσία.

Νωρίτερα, την προσεχή Κυριακή, ο κ. Τραμπ αναμένεται να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο με ομιλία του στη Σύνοδο της Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης.

Όμως η συνδιάσκεψη τον Απρίλιο πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη διαδικασία ενόψει της επόμενης εκλογής προέδρου, το 2024, αφού θα δώσουν το παρών πολλοί υποψήφιοι για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για επαφές με πιθανούς χορηγούς. Πέρα από τον κ. Τραμπ το παρών οι Γερουσιαστές Τομ Κότον και Ρικ Σκοτ, οι Κυβερνήτες της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ, αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Πηγή: Politico