Kατά συρροήν ληστής ο απαγωγέας του Ρίμτσμα

Kατά συρροήν ληστής ο απαγωγέας του Ρίμτσμα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. Ενας παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών της Γερμανίας, ο Τόμας Ντραχ, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που συνελήφθη χθες στην Ολλανδία ως ύποπτος για επιθέσεις εναντίον τριών χρηματαποστολών στη Γερμανία. Ο Ντραχ είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης για την απαγωγή του εκατομμυριούχου κληρονόμου καπνοβιομηχάνων Γιαν Φίλιπ Ρίμτσμα, το 1996. 

Η απαγωγή Ρίμτσμα είχε διαρκέσει 33 ημέρες, ενώ ο Ντραχ και οι συνεργάτες του είχαν λάβει ως λύτρα 30 εκατ. μάρκα, ποσό που ισοδυναμεί με 16 εκατ. ευρώ και το οποίο τότε ήταν το μεγαλύτερο ύψος λύτρων που είχε καταβληθεί στη γερμανική Ιστορία. Δύο χρόνια αργότερα, το 1998, ο Ντραχ συνελήφθη στην Αργεντινή και οι Αρχές κατάσχεσαν ό,τι μπόρεσαν να βρουν από τα λύτρα: 459.000 δολάρια. Ο αρχιαπαγωγέας πέρασε 13 χρόνια στη φυλακή, έως το 2013, ενώ εν συνεχεία φαίνεται ότι επιχείρησε να «ξαναγεμίσει το ταμείο» πραγματοποιώντας τρεις ληστείες εναντίον χρηματαποστολών, τον Μάρτιο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019 στην Κολωνία και τον Νοέμβριο του 2019 στη Φρανκφούρτη.

Και στις τρεις αυτές ληστείες το μοτίβο ήταν το ίδιο: τρεις – τέσσερις άνδρες με αυτόματα όπλα ακινητοποιούσαν τη χρηματαποστολή τραυματίζοντας έναν από τους φρουρούς. Στην περίπτωση της επίθεσης έξω από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ο τραυματισμός του φρουρού ήταν σοβαρός, αλλά διέφυγε τον θάνατο. Οι δράστες διέφευγαν με κλεμμένο όχημα το οποίο εν συνεχεία έκαιγαν και συνέχιζαν με άλλα οχήματα. Η εισαγγελία της Κολωνίας ανακοίνωσε ότι ο 60ετής σήμερα Ντραχ καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρεις ληστείες και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο άνδρας που συνελήφθη στο Αμστερνταμ είναι όντως ο Ντραχ, όπως γράφει η εφημερίδα Bild και άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή