ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Βέμπερ: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

m-vemper-na-epitachynthoyn-oi-diadikasies-gia-to-pistopoiitiko-emvoliasmoy-561274954

Tην ανάγκη για πρόοδο όσον αφορά στην έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, τονίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην οποία αναφέρονται οι προσδοκίες από την ερχόμενη τηλεδιάσκεψη κορυφής.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων σημείωσε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού «για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός».

«Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την εξέλιξη του ιού και να προλαμβάνουμε όσα μπορούν να προβλεφθούν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, όπου επισυνάπτει την επιστολή στον κ. Μισέλ. 

Επιπλέον, το ΕΛΚ ζητεί από το Συμβούλιο να συμφωνήσει αμέσως για ένα ισχυρό κοινό καθεστώς πτήσεων που φθάνουν από τρίτες χώρες με υψηλό ποσοστό μετάλλαξης ιών, όπως η Βραζιλία ή η Νότια Αφρική έως και εφαρμογή αυστηρού καθεστώτος καραντίνας για ταξιδιώτες που φτάνουν από τέτοιες περιοχές και θα απαγορευτούν τα μη απαραίτητα ταξίδια αναφέρεται στην επιστολή.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνεται πιο αποτελεσματική χρήση των εμβολίων.