Και η μόδα στον χορό του #MeToo

Και η μόδα στον χορό του #MeToo

Ενδέκατη καταγγελία εις βάρος του διάσημου σχεδιαστή Αλεξάντερ Γουόνγκ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEA ΥΟΡΚΗ. Μία ακόμη κατηγορία εις βάρος του σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ Γουόνγκ είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανδρών και τρανς γυναικών που έχουν κατηγορήσει τον Γουόνγκ για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 11. Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τις κατηγορίες βιασμού 22χρονης γυναίκας από τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. 

Σε μια υπόθεση που έχει μεταφέρει το κίνημα #MeToo στον κόσμο της μόδας, ο Αλεξάντερ Γουόνγκ κατηγορείται ότι έγδυνε ανθρώπους και τους έπιανε από τα γεννητικά όργανα μέσα σε κλαμπ. Η υπόθεση μοιάζει με μεταφορά στον κόσμο της μόδας της φρικτής ρήσης του τέως προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί κάποιος άνετα να «αρπάζει από τα γεννητικά όργανα» γυναίκες, «αρκεί να είναι αρκετά ισχυρός».

Ο Γουόνγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νεοϋορκέζικης μόδας, πασίγνωστος για τα ολονύκτια εκκεντρικά πάρτι που διοργανώνει. Εις βάρος του κυκλοφορούσαν ανώνυμες καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πριν από λίγους μήνες, ο 26χρονος Βρετανός Οουεν Μούνι αποφάσισε να μιλήσει επωνύμως για όσα συνέβησαν σε συναυλία στη Νέα Υόρκη πριν από τρία χρόνια. «Κάποια στιγμή έμεινα μόνος μου και εκείνος, εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό, άρχισε να με αγγίζει στο μπούτι, μέσα στον καβάλο. “Πάγωσα” τελείως γιατί σοκαρίστηκα», είχε πει ο Μούνι. 

Η πιο πρόσφατη, ενδέκατη καταγγελία, αναφέρει ότι ο 20χρονος φοιτητής σχεδίου μόδας Κίτον Μπούλεν είχε πιάσει κουβέντα με τον Γουόνγκ σε κλαμπ, όταν εκείνος του κατέβασε το παντελόνι και άρχισε να θωπεύει το πέος του ενώπιον μαρτύρων. Ο Γουόνγκ έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες «αβάσιμες και απροκάλυπτα ψευδείς».  Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία αποκαλύφθηκε ότι η κατηγορία του 2018 εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρτιέ δεν έχει μπει στο αρχείο, αλλά ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές. Ο συνήγορος του ηθοποιού παραδέχθηκε ότι ο 72χρονος πελάτης του γνώριζε την καταγγέλλουσα, αλλά υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν μαζί της τις ημέρες κατά τις οποίες εκείνη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού. 

Τέλος, η κατηγορούμενη στην πιο σκοτεινή υπόθεση μαστροπείας στους κύκλους VIP των ΗΠΑ, Γκιζλέν Μάξγουελ, προσφέρθηκε χθες να παραδώσει το γαλλικό και το βρετανικό της διαβατήριο, ώστε να μη θεωρηθεί ύποπτη φυγής σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Η Μάξγουελ κατηγορείται ως συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι προσέγγιζε και παγίδευε νεαρές κοπέλες, στηριζόμενος στο γεγονός ότι διέθετε μεγάλη περιουσία και φίλους σε πολύ υψηλές θέσεις. Ο Επστάιν πέθανε στη φυλακή και οι συγγενείς του αμφισβητούν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή