«Βουτιά» 89% της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της Ευρώπης

«Βουτιά» 89% της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Σε σύγκριση με τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου 2020

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονες πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, με φόντο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετήσει πολλές χώρες σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Βάσει στοιχείων του Airports Traffic International, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, η μείωση της κίνησης των επιβατών στα αεροδρόμια της Ευρώπης ανέρχεται στο -89% (έναντι του ίδιου διαστήματος το 2020).

Η μεγαλύτερη «βουτιά» καταγράφεται στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (-92%), καθώς και της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου (-90%).

Αντίθετα, τα αεροδρόμια στην υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζουν λίγο καλύτερη εικόνα, καθώς η κυκλοφορία των επιβατών παρουσιάζει πτώση -55% στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό αυτό έφτανε το -60%.

Ο συνολικός όγκος επιβατών στο ευρύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο αεροδρομίων μειώθηκε από -70% το 2020 σε -83% στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, τα αεροδρόμια της Ευρώπης είχαν ήδη 182 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες από την αρχή του έτους σε σύγκριση με τις αρχές του 2020.

Παράλληλα με την πτώση της κίνησης των επιβατών, καταγράφηκε και μείωση των αεροπορικών πτήσεων στην Ευρώπη. Ο αριθμός των δρομολογίων που «χάθηκαν» στην Ευρώπη αυξήθηκε περαιτέρω σε 6.914 αυτό το μήνα από 6.663 τον Ιανουάριο και 6.001 τον Νοέμβριο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται τώρα σε μια προοδευτική και συντονισμένη επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Είμαστε ανυπομονεί να δει την Ε.Ε. να ακολουθεί» ανέφερε ο επικεφαλής της ACI EUROPE, Όλιβερ Γιάνκοβετς.

Διαβάστε επίσης:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή