Νέα μαζική απαγωγή μαθητριών στη Νιγηρία

Νέα μαζική απαγωγή μαθητριών στη Νιγηρία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες από σχολείο της πόλης Ζανγκέμπε της βορειοδυτικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η Αστυνομική Διοίκηση της Πολιτείας Ζαμφάρα, σε συνεργασία με το στρατό, έχει αρχίσει κοινή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να διασώσει τις 317 μαθήτριες που απήχθησαν από τους ένοπλους συμμορίτες από το Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Επιστημών της Ζανγκέμπε», αναφέρει η αστυνομία σε δήλωση που εξέδωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, άγνωστοι ένοπλοι σκότωσαν έναν μαθητή σε επίθεση σε οικοτροφείο και απήγαγαν 42 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 27 μαθητών. Οι όμηροι δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί.

Τον Απρίλιο του 2014, μέλη της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν 276 μαθήτριες από την πόλη Τσιμπόκ. Τελικά διασώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας ή διέφυγαν.

Η αύξηση των απαγωγών τροφοδοτείται εν μέρει από τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τα παιδιά, λένε στο Reuters αξιωματούχοι που ζητούν να μην κατονομασθούν. Ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται πως καταβάλλει λύτρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή