«Αναζητήστε τους απαγωγείς της αδελφής μου»

«Αναζητήστε τους απαγωγείς της αδελφής μου»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΥΜΠΑΪ. Γράμμα από μια αιχμάλωτη πριγκίπισσα που ζητεί έρευνα για την απαγωγή μιας άλλης πριγκίπισσας. Η υπόθεση των θυγατέρων του εμίρη του Ντουμπάι, που φέρονται να κρατούνται παρά τη θέλησή τους με εντολή του πατέρα τους, μόλις πήρε μια ακόμα πιο περίεργη τροπή. 

Η 35χρονη πριγκίπισσα Λατίφα, που ισχυρίζεται ότι κρατείται από το 2018, ζήτησε με επιστολή προς τη βρετανική αστυνομία να ανοίξουν εκ νέου οι έρευνες για τα όσα συνέβησαν πριν από 20 χρόνια στην αδερφή της, πριγκίπισσα Σάμσα. Σύμφωνα με το BBC, η χειρόγραφη επιστολή συντάχθηκε το 2019, αλλά έφθασε στην αστυνομία της κομητείας του Κέμπριτζ χθες. Η Σάμσα απήχθη βγαίνοντας από μπαρ του Κέμπριτζ τον Αύγουστο του 2000, ένα μήνα αφότου είχε διαφύγει από το αρχοντικό της οικογένειάς της, στην κομητεία Σάρεϊ. «Η βοήθειά σας και η προσοχή σας σε αυτό το ζήτημα μπορεί να σώσει τη Σάμσα», ανέφερε η επιστολή.

Την περασμένη εβδομάδα δόθηκαν στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα στα οποία η Λατίφα ακούγεται να λέει: «Είμαι όμηρος, δεν είμαι ελεύθερη. Με κρατούν σε αυτή τη φυλακή, η ζωή μου δεν βρίσκεται στα χέρια μου».

Σε συνέχεια των μηνυμάτων αυτών, την Κυριακή ο ΟΗΕ ζήτησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποδείξεις ότι η Λατίφα βρίσκεται εν ζωή. «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, τότε τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά, είτε έχω πεθάνει είτε είμαι σε πολύ κακή κατάσταση», είχε αναφέρει η Λατίφα. Το βίντεο περιέγραφε την αποτυχία της απόπειράς της να το σκάσει, το 2018. Η βασιλική οικογένεια υποστηρίζει ότι η Λατίφα είναι καλά στην υγεία της και ζει με την οικογένειά της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή