Μήνυμα Ελισάβετ υπέρ των εμβολιασμών

Μήνυμα Ελισάβετ υπέρ των εμβολιασμών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκκληση για αλτρουισμό απηύθυνε σε τηλεοπτικό της μήνυμα η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, καλώντας τους υπηκόους της «να σκεφτούν τους άλλους και όχι τον εαυτό τους», σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα. 

Περιγράφοντας τον εμβολιασμό της κατά της COVID-19, η βασίλισσα δήλωσε: «Ηταν πολύ γρήγορο, ενώ πολλοί Βρετανοί μου έγραψαν για να μου πουν ότι εξεπλάγησαν με το πόσο εύκολη ήταν όλη η διαδικασία. Το ίδιο το εμβόλιο δεν πόνεσε καθόλου». Η Ελισάβετ επαίνεσε το πρόγραμμα εμβολιασμών, περιγράφοντας την ταχύτητά του ως «εκπληκτική», ενώ συνεχάρη το υγειονομικό προσωπικό για τον επαγγελματισμό του.
«Αφού κάνετε το εμβόλιο, αποκτάτε ένα συναίσθημα ασφάλειας και προστασίας, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό. Οσοι δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμη πρέπει να σκεφτούν τους συνανθρώπους τους και όχι τους εαυτούς τους και να εμβολιασθούν», τόνισε.

Η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, εμβολιάσθηκαν τον Ιανουάριο στα ανάκτορα του Ουίνδσορ, όπου βρίσκονταν σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας. Ο πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη προληπτικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 16 Φεβρουαρίου, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται για λοίμωξη που δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Η Ελισάβετ προέβη στις νουθεσίες της κατά τη διάρκεια βιντεο-σύσκεψης που είχε με τους τέσσερις επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού σε Αγγλία, Ουαλλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία. Περισσότεροι από 18 εκατ. Βρετανοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η δρ Εμιλι Λόσον, επικεφαλής του προγράμματος για την Αγγλία, είπε στη βασίλισσα ότι ελπίζει κάθε Βρετανός που μπορεί να εμβολιασθεί, να το κάνει. Ο Ντέρεκ Γκριβ, επικεφαλής της εκστρατείας στη Σκωτία, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κρατικές υπηρεσίες για την προώθηση του εμβολίου σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Ειδικά ψυγεία βαθιάς κατάψυξης έχουν ήδη σταλεί στα νησιά Σέτλαντ και Ορκνεϊ, στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ όλες οι κοινότητες θα εμβολιασθούν χάρη στη βοήθεια της ακτοφυλακής. «Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να αξιοποιήσω αυτό το αίσθημα αλληλεγγύης για κάθε τι, πέρα από τον εμβολιασμό», είπε ο Γκριβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή