ΗΠΑ: Εντός της εβδομάδας η έναρξη της συζήτησης στη Γερουσία για το πακέτο βοήθειας

ΗΠΑ: Εντός της εβδομάδας η έναρξη της συζήτησης στη Γερουσία για το πακέτο βοήθειας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γερουσία θα αρχίσει μέσα στην εβδομάδα τη συζήτηση για το πακέτο βοήθειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά της Covid ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, δήλωσε χθες Δευτέρα, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ, αφού οι Δημοκρατικοί υπαναχώρησαν από την προσπάθεια που έγινε για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, στο πλαίσιο του ίδιου πακέτου.

Η υποχώρηση αυτή των Δημοκρατικών δεν έχει εξαλείψει τις ελπίδες για την προώθηση του ζητήματος αύξησης του κατώτερου μισθού στο Κογκρέσο.

Δημοκρατικοί, αλλά και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στην ιδέα της αύξησης του ομοσπονδιακού κατώτερου μισθού, ο οποίος, βρίσκεται σήμερα στα 7,25 δολάρια την ώρα.

Η κοινή υποστήριξη εκδηλώνεται για πρώτη φορά από το 2009, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαφωνία για το επίπεδο της μισθολογικής αύξησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ και Τομ Κότον την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία αύξηση στα 10 δολάρια την ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι εργοδότες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο μισθός καταβάλλεται σε εργαζόμενους που βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ.

Η συζήτηση στη Γερουσία για το πακέτο βοήθειας κατά της COVID-19 μπορεί να αρχίσει ακόμη και αύριο, όπως δήλωσε ένας εκ των βοηθών ενός Δημοκρατικού γερουσιαστή.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εγκατέλειψαν την ιδέα της προσπάθειας προώθησης της αύξησης του κατώτερου μισθού.

Μερικοί μετριοπαθείς Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένου και του γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, έχουν απορρίψει την αύξηση στα 15 δολάρια ως πολύ υψηλή, αντιπροτείνοντας έναν πιο ρεαλιστικό στόχο αύξησης στα 11 δολάρια.

«Εργαστήκαμε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έγινε ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση ενός εναλλακτικού «σχεδίου Β’» στην κοινοβουλευτική ομάδα θα καθυστερούσε την ψήφιση, ενώ εμπεριείχε τον κίνδυνο, η επεξεργασία των επιδομάτων ανεργίας να πήγαινε μέχρι την 14η Μαρτίου» σύμφωνα με μία πηγή.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν το νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια κατά της Covid να έχει υπογραφεί σε νόμο μέχρι τη 14η Μαρτίου, καθώς εκπνέει η ισχύ των παροχών ανεργίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή