Το φουγάρο… Αίτνα πλημμυρίζει με καπνό τον ουρανό της Σικελίας (βίντεο)

Το φουγάρο… Αίτνα πλημμυρίζει με καπνό τον ουρανό της Σικελίας (βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έβδομη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας, που τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαιτέρως δραστήριο.

Πέρα από τις πλούσιες σε λάβα εικόνες των τελευταίων ημερών, κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ και βίντεο με τεχνική επιτάχυνσης εικόνας (time lapse) που δείχνει την έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σικελίας σε καπνό, θυμίζοντας… φουγάρο.

Η σπάνια εικόνα του πυκνότατου καπνού, όπως φαίνεται από το Ραντάτσο, στη Σικελία, έκανε τον γύρο του κόσμου και αναρτήθηκε και από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Προέρχεται από την τελευταία του έκρηξη που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Το ύψους 3.300 μέτρων ηφαίστειο άλλοτε δίνει τεράστιες ποσότητες θερμού αέρα με σωματίδια στην ατμόσφαιρα και άλλοτε γεμίζει τις πλαγιές του με λάβα, πέτρες και στάχτη.

Οι γεωλόγοι στην Ιταλία αναφέρουν ότι η δραστηριότητα της Αίτνας από τις 16 Φεβρουαρίου είναι ασυνήθιστα έντονη με επτά εκρήξεις σε λιγότερο από 15 μέρες, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο πήδακας λάβας έφτασε τα 400 μέτρα ύψος.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή