ΗΠΑ

Μπάιντεν: Αρκετές δόσεις για να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες έως τα τέλη Μαΐου

mpainten-arketes-doseis-gia-na-emvoliastoyn-oloi-oi-enilikes-eos-ta-teli-ma-oy

Επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά της Covid θα διαθέτουν οι ΗΠΑ για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί ενήλικες «μέχρι τα τέλη Μαΐου», διαβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Κινούμαστε προς το να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος είχε αναφέρει μια προθεσμία στα τέλη Ιουλίου πριν από μερικές εβδομάδες.

«Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση!», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως η αμερικανική φαρμακευτική Merck θα βοηθήσει την ανταγωνίστρια της φαρμακευτική, Johnson & Johnson, στην παρασκευή του μονοδοσικού εμβολίου της που εγκρίθηκε για χρήση το Σαββατοκύριακο από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA), σε μια συνεργασία που ο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι παρόμοια με εκείνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με εμβόλια τριών εταιρειών πλέον εγκεκριμένα για χρήση και διαθέσιμα – Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson – ο Μπάιντεν δήλωσε βέβαιος πως η χώρα θα εκπληρώσει το στόχο που ο ίδιος έθεσε για τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 μέρες θητείας του.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη 

ΗΠΑ: Πρώτη ήττα για Μπάιντεν στο Κογκρέσο