ΗΠΑ

Μπάιντεν: Αρκετές δόσεις για να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες έως τα τέλη Μαΐου

Μπάιντεν: Αρκετές δόσεις για να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες έως τα τέλη Μαΐου

Επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά της Covid θα διαθέτουν οι ΗΠΑ για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί ενήλικες «μέχρι τα τέλη Μαΐου», διαβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Κινούμαστε προς το να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος είχε αναφέρει μια προθεσμία στα τέλη Ιουλίου πριν από μερικές εβδομάδες.

«Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση!», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως η αμερικανική φαρμακευτική Merck θα βοηθήσει την ανταγωνίστρια της φαρμακευτική, Johnson & Johnson, στην παρασκευή του μονοδοσικού εμβολίου της που εγκρίθηκε για χρήση το Σαββατοκύριακο από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA), σε μια συνεργασία που ο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι παρόμοια με εκείνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με εμβόλια τριών εταιρειών πλέον εγκεκριμένα για χρήση και διαθέσιμα – Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson – ο Μπάιντεν δήλωσε βέβαιος πως η χώρα θα εκπληρώσει το στόχο που ο ίδιος έθεσε για τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 μέρες θητείας του.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη 

ΗΠΑ: Πρώτη ήττα για Μπάιντεν στο Κογκρέσο