Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, απειλεί η Μόσχα για τις κυρώσεις της Δύσης

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, απειλεί η Μόσχα για τις κυρώσεις της Δύσης

Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για απαράδεκτη ανάμιξη στα της Ρωσίας και απειλεί με αντίστοιχες κινήσεις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άμεση απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Τετάρτη ότι θα δώσει η Μόσχα, κάνοντας λόγο για κίνηση με καταστροφικές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις κυρώσεις κατά προσώπων εξ αφορμής της δίωξης εναντίον του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι. Η απάντηση της Μόσχας θα είναι με τρόπο που θα διασφαλίζει κατά το καλύτερο δυνατό τα συμφέροντά της, είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

«Φυσικά είναι αδύνατο να μην εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας», είπε ο κ. Πεσκόφ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, προσθέτοντας πως οι κυρώσεις αποτελούν ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες.

Την Τρίτη οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις έναντι επτά ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων είναι και ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Η Ουάσιγκτον έδρασε αντίστοιχα με την ΕΕ, που έχει επιβάλει ουσιαστικά συμβολικές κυρώσεις σε τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους της Ρωσίας που είναι κοντά στον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κ. Πεσκόφ μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα στα άτομα που αφορούν, καθώς οι περιορισμοί που τους επιβάλλουν δεν τους αγγίζουν. Κι αυτό διότι λόγω της ευαίσθητης φύσεως των θέσεών τους έχουν ήδη σημαντικό περιορισμό στις δραστηριότητές τους από το ρωσικό κράτος, όπως το να μην μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, ούτε να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ούτε να έχουν περιουσία σε άλλο κράτος.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή