Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Ζάεφ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Ζάεφ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του ζήτησε και έλαβε το βράδυ της Τετάρτης από τη Βουλή ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Υπέρ της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τάχθηκαν 62 βουλευτές (από τους 120 που αριθμεί το νομοθετικό σώμα), ενώ κανείς δεν καταψήφισε.

Σύσσωμοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν από την ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «φάρσα».

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίσθηκε αιφνιδιαστικά το απόγευμα στο κοινοβούλιο και ζήτησε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, επικαλούμενος Κανονισμό της Βουλής που παρέχει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να ζητήσει προφορικά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι εάν ο πρωθυπουργός εγείρει προφορικά ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην ολομέλεια, τότε διεξάγεται ψηφοφορία στην ίδια συνεδρίαση χωρίς προηγούμενη συζήτηση.

Ο κ. Ζάεφ απευθυνόμενος στο Σώμα ανέφερε ότι ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του για να ξεδιαλύνουν οι αμφιβολίες που εγείρονται από «ανυπόσταστους» ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή