Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του Sputnik-V
ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του Sputnik-V

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, με στόχο την πιθανή έγκριση για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,6% αποτελεσματικό όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, τα οποία με βάση τις αξιολογήσεις ομοτίμων δημοσιεύθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου στο διεθνές ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Τα αποτελέσματα βασίσθηκαν σε δεδομένα που προκύπτουν από 19.866 εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές, στο 25% των οποίων είχε χορηγηθεί εικονικό φάρμακο (placebo), δήλωσαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαμαλέι Ντενίς Λογκουνόφ.

Διαβάστε ακόμη: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το ορόσημο του 1 εκατ.

Σημειώνεται πως η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που χρησιμοποιήει το Sputnik V κατά του κορωνοϊού, έχοντας ήδη παραγγείλει δύο εκατομμύρια δόσεις που θα παραδοθούν στη διάρκεια τριών μηνών, αρκετές για να εμβολιάσουν ένα εκατομμύριο πολίτες.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε αναφέρει πως αναμένει την έγκριση του εμβολίου από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τη Μόσχα να τονίζει πως μπορεί να παρέχει εμβόλια για 50 εκατ. Ευρωπαίους αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή