Γαλλία: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων συνδέονται με τη βρετανική μετάλλαξη
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γαλλία: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων συνδέονται με τη βρετανική μετάλλαξη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από το 60% όλων των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στη Γαλλία συνδέονται με το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

«Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε μια εκθετική αύξηση στην COVID-19», τόνισε. 

«Η διασπορά του ιού επιταχύνθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αυτό συνδέεται σαφώς με τη βρετανική παραλλαγή», διευκρίνισε ο Καστέξ, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου για την Covid.

«Παρότι ο ιός δεν αυξάνεται εκθετικά, το σύστημα υγείας παραμένει υπό πολύ μεγάλη πίεση», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Γαλλία θα επεκτείνει το μέτρο της καραντίνας του Σαββατοκύριακου στην περιοχή περιμετρικά της ακτής της Μάγχης στο Καλαί, έπειτα από παρόμοιες καραντίνες που επιβλήθηκαν περιμετρικά της Νίκαιας και της Δουνκέρκης.

Σύμφωνα με τον Καστέξ, οι περιοχές Οτ-Αλπ, Εν και Ομπ πιθανόν να προστεθούν σε μια σειρά νομών που είναι σε κατάσταση συναγερμού αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η χώρα θα επεκτείνει μαζικά τους εμβολιασμούς κατά της Covid στις περιοχές υψηλού κινδύνου, επισήμανε.

Ο Καστέξ δήλωσε ότι η χώρα έπρεπε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει μια νέα καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον, η Γαλλία υπολογίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα μέσα Απριλίου, 20 εκατομμύρια μέχρι τα μέσα Μαΐου και 30 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι έως σήμερα 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, μεταξύ των οποίων 1,8 εκατομμύριο που έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή