Δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια οι Σουηδοί

Δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια οι Σουηδοί

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη που μαχαίρωσε επτά ανθρώπους το μεσημέρι της Τετάρτης στη μικρή σουηδική πόλη Βετλάντα, περίπου 300 χλμ. νοτίως της Στοκχόλμης. Η αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονιών, χωρίς να έχει αποκλείσει τρομοκρατικά κίνητρα. 

Ο 22χρονος δράστης πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς στα πόδια και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Τρία από τα θύματα υπέστησαν σοβαρά τραύματα, ενώ τέσσερα ελαφρύτερα. Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη με ένα μαχαίρι στο χέρι (αρχικές αναφορές είχαν κάνει λόγο για τσεκούρι) και επιβεβαίωσαν ότι είναι Αφγανός πολίτης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 22χρονος είχε φθάσει στη χώρα το 2018, ενώ ήταν γνωστός στις Αρχές για μικροαδικήματα. 

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν τρομοκρατικά κίνητρα, ενώ αντιθέτως η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια έχει αποκλειστεί. Οι Αρχές ερεύνησαν την κατοικία του δράστη και συνομίλησαν με τους γείτονές του, ενώ η αστυνομική παρουσία στην πόλη των 14.000 κατοίκων αυξήθηκε. 

«Θα απαντήσουμε σε αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες με όλη τη δύναμη της κοινωνίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λεβέν. «Είναι μια υπενθύμιση για το πόσο εύθραυστη είναι η ασφάλειά μας. Θέλω να στείλουμε όλοι τις σκέψεις μας σε αυτούς που επλήγησαν από τη βία καθώς και στους ανθρώπους των υγειονομικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και του δήμου που φροντίζουν τους τραυματίες και αποκαθιστούν την τάξη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή