Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα καλέσει τον Ερντογάν «κάποια στιγμή»

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα καλέσει τον Ερντογάν «κάποια στιγμή»

59" χρόνος ανάγνωσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα καλέσει «κάποια στιγμή» τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την Παρασκευή.

Της δήλωσης του Λευκού Οίκου έχουν προηγηθεί επικοινωνίες του κ. Μπάιντεν με αρκετούς ηγέτες τις πρώτες 45 ημέρες της θητείας του.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνομιλίες με τους ηγέτες του Καναδά, του Μεξικού, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Κίνας, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασίλειο και της Γαλλίας.

«Σίγουρα ο πρόεδρος έχει πολλούς ηγέτες που πρέπει ακόμη να καλέσει και θα επιχειρήσει να το κάνει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκι, σε δημοσιογράφους.

«Οι ΗΠΑ να κινηθούν αναλόγως με τη συμπεριφορά του Ερντογάν»

Υπενθυμίζεται πως αυτήν την εβδομάδα περισσότερα από 170 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, να διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σταθεί υπόλογη για την «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη «δημοκρατική οπισθοδρόμηση». 

Η διακομματική επιστολή κάλεσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να προσαρμόσει τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία αναλόγως με τη συμπεριφορά που θα επιδείξει ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμη:

«Ο Μπάιντεν θορυβεί την Τουρκία»

Βούληση από ΗΠΑ για πώληση F-35 και φρεγατών