Παρών στις νίκες, απών στις ήττες ο Τζάρεντ Κούσνερ

Παρών στις νίκες, απών στις ήττες ο Τζάρεντ Κούσνερ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Από τον κύκλο του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απουσιάζει τον τελευταίο καιρό ο πάλαι ποτέ στενός του σύμβουλος και γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNN. 

Απών ήταν ο Κούσνερ την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τραμπ μίλησε σε συνέδριο Ρεπουμπλικανών, αφήνοντας υπονοούμενα για επικείμενη επάνοδό του στην ενεργό πολιτική. «Για την ώρα, απέχει από την πολιτική», λέει πρώην συνεργάτης του Κούσνερ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η τέως Πρώτη Κόρη και σύζυγος του Κούσνερ, Ιβάνκα Τραμπ, νιώθει τέτοια απέχθεια προς την πολιτική, που απαγορεύει σε φίλους και συναδέλφους κάθε μνεία της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Η εκλογική ήττα του Τραμπ και η απομάκρυνσή του από την εξουσία έβγαλαν στην επιφάνεια ένα χαρακτηριστικό  του ήθους του Κούσνερ: πάντα παρών στις νίκες και συστηματικά απών στις ήττες. «Ο Τζάρεντ απολαμβάνει λίγο χρόνο κοντά στην οικογένειά του. Η απουσία του δεν έχει να κάνει με τη δημοτικότητα του τέως προέδρου Τραμπ», λέει φίλος του Κούσνερ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του πεθερού του, όμως, ο Κούσνερ δεν έχανε ευκαιρία να εμφανίζεται στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσει κάποια επιτυχία, ενώ η απουσία του στις δύσκολες στιγμές ήταν δεδομένη. Το 2017, ο Κούσνερ και η οικογένειά του βρίσκονταν για σκι στο Κολοράντο, την ώρα κατά την οποία το σχέδιο μεταρρύθμισης της κοινωνικής πρόνοιας του Τραμπ κατέρρεε. 

Το 2018, επέλεξαν να ταξιδέψουν για διακοπές στη Φλόριντα, ενόσω η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διακόψει τη λειτουργία της, παρά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι ο Κούσνερ συνέχιζε τη διαπραγμάτευση με τους Δημοκρατικούς. Το 2019, την ώρα οπότε ο Τραμπ αντιμετώπιζε οξεία κριτική για τα σχόλιά του για τους Εβραίους και τους Δημοκρατικούς, Τζάρεντ και Ιβάνκα βρίσκονταν σε εκδρομή στο Ουαϊόμινγκ των ΒΔ ΗΠΑ. Μέχρι και ο ίδιος ο Τραμπ επεσήμανε το γεγονός σε μήνυμά του στο Twitter, όπου δημοσίευε φωτογραφία του ζευγαριού με την παρακάτω λεζάντα: «Δύο εκπληκτικοί άνθρωποι. Μου φαίνεται απίστευτο που δεν δουλεύουν (λίγοι εργάζονται πιο σκληρά από αυτούς)».

Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση Τραμπ – Κούσνερ οφείλεται σε πρωτοβουλία του τέως προέδρου, ο οποίος θεωρεί τον γαμπρό του συνυπεύθυνο για την εκλογική του ήττα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή