Μπαράζ καταδρομικών επιθέσων στην Αθήνα

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσων στην Αθήνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστοι πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιθέσεις, από τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα, σε διάφορα σημεία στην Αττική, μεταξύ των οποίων και στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Περίπου μια ώρα αργότερα, δράστες προκάλεσαν φθορές σε δύο μηχανήματα ΑΤΜ στα Καμίνια, καθώς και σε ΑΤΜ στο Μοσχάτο.

Επίσης, λίγο μετά τις 5:30, εξερράγησαν δύο γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί στη ΔΟΥ Χολαργού.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στις εν λόγω επιθέσεις τις οποίες χρεώνει σε υποστηρικές του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΔ, επισημαίνοντας:

«Συνεχίστηκε και χθες το μπαράζ επιθέσεων των θρασύδειλων υποστηρικτών του κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα. Ανάμεσα στα σημεία που δέχτηκαν επίθεση στο Μοσχάτο ήταν και το πατρικό σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη. Η φασιστική λογική των δραστών, παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές που οι Έλληνες έχουν αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να αφήσουν πίσω τους».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ: «Απέναντι σε τυφλά χτυπήματα και λογικές τύπου “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε” που τα υποθάλπτουν, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πορεύεται με πυξίδα την προάσπιση του κράτους δικαίου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, όπως επιδιώκουν οι θρασύδειλοι δράστες αυτών των επιθέσεων».

Διαβάστε ακόμη: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία υπέρ Κουφοντίνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή