Μπαλέτο στους -15 βαθμούς υπέρ των κύκνων (βίντεο)

Μπαλέτο στους -15 βαθμούς υπέρ των κύκνων (βίντεο)

Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων ενάντια στη δημιουργία λιμανιού όπου φωλιάζουν τα πουλιά

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το BBC επέλεξε να δείξει την αξία της γυναικείας ευαισθησίας, αναδημοσιεύοντας στην παγκόσμια έκδοσή του ένα βίντεο Ρωσίδας μπαλαρίνας που χόρεψε στον πάγο, στους -15 βαθμούς Κελσίου, για να αναδείξει την εκστρατεία αποτροπής δημιουργίας λιμανιού στη βορειοδυτική Ρωσία, έναντι της Φινλανδίας.

Η Ιλμίρα Μπαγκαουτντίνοβα υποχρεώνει όλον τον κόσμο να μάθει το δύσκολο επίθετό της με την πρωτοβουλία της πριν μερικές εβδομάδες να χορέψει στο χιόνι και οτν πάγο του Κόλπου της Φινλανδίας για να συμβάλει στην προσπάθεια να σωθούν οι κύλκνοι που φωλιάζουν στην περιοχή και θα κινδυνεύσουν αν προχωρήσει το σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης για εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής.

Η έμπειρη μπαλαρίνα του φημισμένου Μπαλέτου Μαριίνσκι έκανε την κατάλληλη επιλογή, χορεύοντας κομμάτι από τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόσφσκι, και μάλιστα κινηματογράφησε τον εαυτό της να χορεύει εκεί, στον όρμο Μπαταρέιναγια, 15 ολόκληρους βαθμούς κάτω από το μηδέν με τη στολή της μπαλαρίνας, που δεν είναι ακριβώς και ό,τι πιο ζεστό…

Ο χορός της, τον οποίον η ίδια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε τον Φεβρουάριο μεγάλο θέμα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και πέτυχε να αναδείξει την υπόθεση που σχετίζεται με την παραχώρηση τον περασμένο Μάιο από τη ρωσική κυβέρνηση του όρμου αυτού, περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη, για την ανέγερση από ιδιωτική εταιρία λιμενικού συγκροτήματος μεταφοράς και αποθήκευσης δημητριακών, μια επένδυση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ.

Η Ρωσίδα μπαλαρίνα συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών κατά της εμπορικής εκμετάλλευσης της δημοφιλούς για τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης παραλίας, αναρτώντας και τον σχετικό σύνδεσμο.

Πηγή: BBC, The Moscow Times, Russia Actually, VK.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή