ΗΠΑ

Φεύγουν από τον Λευκό Οίκο τα λυκόσκυλα του Μπάιντεν μετά από «περιστατικό δαγκώματος»

Φεύγουν από τον Λευκό Οίκο τα λυκόσκυλα του Μπάιντεν μετά από «περιστατικό δαγκώματος»

Στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, θα επιστρέψουν οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, μετά από «περιστατικό δαγκώματος» μέλους της ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τα  αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o Mέιτζορ, ο νεαρότερος από τους δύο σκύλους του προεδρικού ζεύγους, έδειξε επιθετική συμπεριφορά, γαβγίζοντας, ορμώντας, κάνοντας άλματα και πέφτοντας πάνω σε μέλη του προσωπικού και της φρουράς του Λευκού Οίκου, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δύο πηγές που δεν κατονόμασε.

Οι πηγές μίλησαν για «περιστατικό δαγκώματος», χωρίς να διευκρινίσουν αν υπήρξε τραυματισμός.

Το επεισόδιο θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό και τα δύο λυκόσκυλα κι έτσι ο Μέιτζορ (3 ετών) και ο Τσαμπ (13 ετών), θα μεταφερθούν στο σπίτι των Μπάιντεν στο Ουίλμινγκτον.

Ο Μέιτζορ υιοθετήθηκε, από τον Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ, τον Νοέμβριο του 2018 ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο. Μάλιστα, πρόκειται για τον πρώτο «πρώην αδέσποτο» ένοικο του Λευκού Οίκου, που εγκαταστάθηκε μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου τον Ιανουάριο.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα δύο λυκόσκυλα θα επιστρέψουν, κάποια στιγμή στο μέλλον, στην προεδρία ή όχι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει τον περασμένο μήνα, η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν είχε παραδεχτεί πως την απασχολούσε αρκετά η ομαλή εγκατάσταση των δύο λυκόσκυλων στο νέο τους σπίτι.

«Πρέπει να παίρνουν το ασανσέρ, που δεν το έχουν συνηθίσει, και πρέπει να βγαίνουν στην πρασινάδα στο νότιο τμήμα του Λευκού Οίκου, όπου τους βλέπει πολύς κόσμος. Μου έχει γίνει εμμονή να εγκατασταθούν και να είναι ήρεμοι», είχε πει στο NBC.