Κομισιόν: Όχι στις εξαγωγές εμβολίων, αν δεν παραδίδουν στην Ε.Ε.

Κομισιόν: Όχι στις εξαγωγές εμβολίων, αν δεν παραδίδουν στην Ε.Ε.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» διεμήνυσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. 

Τονίζοντας ότι η Ε.Ε. δεν κοιτάζει χώρες, αλλά εταιρείες, αναφέρθηκε στην περίπτωση της AstraZeneca, σημειώνοντας πως «πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσει να εξάγει την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη» .

«Η Ε.Ε. έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος», είπε η  Φον Ντερ Λάιεν, σε ενημέρωση ομάδας δημοσιογράφων, σύμφωνα με τον EU Observer.

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές» συμπλήρωσε.

Επίσης, η πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και η Ε.Ε. θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή