Χ. Μάας: Με «θετική ατζέντα» η αντιμετώπιση της ρωσικής παραπληροφόρησης
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χ. Μάας: Με «θετική ατζέντα» η αντιμετώπιση της ρωσικής παραπληροφόρησης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναφέρει ότι θέλει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης σχετικά με την Γερμανία με «θετική ατζέντα».

«Μεταξύ άλλων, το τρέχον “Έτος της Γερμανίας” στη Ρωσία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι λανθασμένες πληροφορίες για τη Γερμανία δεν θα πέσουν σε εύφορο έδαφος. Συνολικά, οι σχέσεις μεταξύ των κοινωνιών των πολιτών πρέπει να εντατικοποιηθούν», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός Μάας σήμερα στο Βερολίνο.

Το «Έτος της Γερμανίας» στην Ρωσία συνεχίζεται από τον Σεπτέμβριο και αποσκοπεί στην προώθηση των πολιτιστικών, επιστημονικών και οικονομικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία είναι ο πιο σημαντικός στόχος των ρωσικών εκστρατειών παραπληροφόρησης. «Κανένα άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δέχεται πιο βίαιη επίθεση (παραπληροφόρησης) απ’ όσο η Γερμανία. Υπάρχουν συστηματικές εκστρατείες (παραπληροφόρησης) τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία πρόσκεινται στο Κρεμλίνο», αναφέρει η σχετική έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) .

«Δεν μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο. Οι επιθέσεις στοχεύουν στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης (των πολιτών) στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη δημοκρατία στο σύνολό της. Δυστυχώς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη παρατηρήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο Mάας σχολιάζοντας την έκθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι «η Γερμανία θα εντείνει τις προσπάθειές της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός διεθνών οργανισμών για την αντιμετώπιση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή