Απάντηση από το Μπάκιγχαμ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική βασιλική οικογένεια απάντησε στις καταγγελίες του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, με γραπτή ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν χθες το βράδυ τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Επειτα από πολύωρες συζητήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ με τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ (τον πατέρα και τον αδελφό του πρίγκιπα Χάρι και διαδόχους του βρετανικού θρόνου), τα ανάκτορα εξέδωσαν ανακοίνωση, εκ μέρους της ίδιας της βασίλισσας. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «ολόκληρη η οικογένεια λυπήθηκε μαθαίνοντας πόσο σκληρή πρόκληση υπήρξαν τα τελευταία χρόνια για τη Μέγκαν και τον Χάρι», και συνεχίζει, «τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν, και ιδιαίτερα η καταγγελία περί ρατσισμού (σ.σ. αναφορά στη συζήτηση σχετικά με το χρώμα του δέρματος του Αρτσι), είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Αν και προφανώς η ανάμνηση των συμβάντων μπορεί να διαφέρει, το θέμα έχει ληφθεί πολύ σοβαρά και θα αντιμετωπιστεί ιδιωτικά από την οικογένεια».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι παραμένουν πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειας».  

Μέχρι τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Κάρολος τηρούσε σιγήν ιχθύος. Κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη συνέντευξη σε εκκλησία του Λονδίνου, η οποία λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, εμφανίστηκε ψύχραιμος και χαμογελαστός, αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου «πώς είδατε τη συνέντευξη;». O διάδοχος του βρετανικού θρόνου γύρισε να κοιτάξει ποιος μίλησε, χαμογέλασε και συνέχισε στον δρόμο του. 

Δημοσίευμα της εφημερίδας Εvening Standard, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις κατηγορίες περί ρατσιστικής αντιμετώπισης που εκτόξευσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Μάλιστα, οι πηγές ανέφεραν «ότι τέτοιες κατηγορίες είναι διαμετρικά αντίθετες με όσα πιστεύει ο πρίγκιπας της Ουαλλίας, ο οποίος θεωρεί ότι η πολυπολιτισμικότητα αλλά και η ετερογένεια είναι η πραγματική δύναμη της κοινωνίας». Επίσης, το περιβάλλον του Βρετανού διαδόχου ανέφερε ότι νιώθει πολύ απογοητευμένος που ο πρίγκιπας Χάρι τον κατηγόρησε ότι τον απέκλεισε οικονομικά, τονίζοντας ότι υποστήριξε τον γιο του και τη νύφη του περισσότερο από ό,τι θέλει να αποκαλύψει.

Σε ένα τελευταίο τμήμα της συνέντευξης, το οποίο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Αμερικανίδας παρουσιάστριας Οπρα Γουίνφρεϊ, η Μέγκαν Μαρκλ τονίζει ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην προστασία του ιδιωτικού τους βίου και ότι «τα πάντα είναι θέμα οριοθέτησης και σεβασμού». 

Τέλος, πάνω από 40.000 τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν για τα σχόλια του παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν, ο οποίος τη Δευτέρα είχε δηλώσει ότι «δεν πίστεψε ούτε λέξη» από την εξομολόγηση της Μέγκαν Μαρκλ για την απελπισία που ένιωθε στο παλάτι. Το κανάλι ITV ανακοίνωσε χθες τη λύση της συνεργασίας του με τον Μόργκαν, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σταθμού. Η ιδιοκτήτρια του σταθμού Καρολάιν Μακόλ δήλωσε ότι πιστεύει τα όσα δήλωσε η Μαρκλ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή